Obitelj Martinčević iz Cerja Nebojse posvećena razvoju seoskog i lovnog turizma

Objavljeno: 21.11.2012. 07:55

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Priča o Seoskom i lovnom turizmu Martinčević iz Cerja Nebojse krenula je prije više od četrdeset godina. Iz malog inkubatora kojeg je konstruirao Stjepan Martinčević i zajedno sa suprugom krenuo ulagati u rasplodna jaja i prodavati male piliće, razvila se moderna i sofisticirana valionica pilića, ali i poslovna suradnja s lovačkim društvima Jelen i Fazan, piše Varaždinski tjednik.

Istovremeno su se u priču uključili i sin Zvonko i snaha Tatjana.

- Pokojni svekar imao je karizmu poslovnog avanturista i stalno je tražio nešto novo. Kao dugogodišnji lovac upustio se u uzgoj divljači te gospodarenje dijelovima lovišta LD Jelen Ivanec i LD Fazan Maruševec. S obzirom na sve resurse koje smo imali, krenuli smo u razvoj lovnog, ali i seoskog turizma - ispričala je Tatjana Martinčević. 

Obitelj Martinčević u svom uzgoju ima fazane, divlje patke, jelene lopatare, muflone i divlje svinje, dok u lovištu obitava ostala divljač.

- Mi smo imali drugačije planove i htjeli smo se razvijati u smislu eko turizma, no uzgoj divljači i lovni turizam je ideja koju smo naslijedili i sigurno ćemo se time nastaviti baviti - rekla je Martinčević.

Što se tiče seoskog turizma, obitelj Martinčević na svom imanju organizira obiteljska druženja, ali im u obilazak imanja dolaze i djeca iz dječjih vrtića i učenici.

- Surađujemo s agencijama i pokušavamo reklamirati unutrašnjost Hrvatske i privući đake iz Engleske. Usto, želja nam je na imanju organizirati i team buildinge i nadamo se ćemo to uspjeti realizirati kroz godinu ili dvije - najavila je.

Komentari