Obrtnici i poduzetnici pokrenuli inicijativu za centar Varaždina

Objavljeno: 09.02.2012. 15:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Obrtnici i poduzetnici koji posluju u užem centru grada uputili su „Inicijativu za spas i revitalizaciju užeg središta grada Varaždina“ varaždinskom gradonačelniku Goranu Habušu.

Obrtnici koji su potpisali inicijativu, njih 35, ističu da cilj njihove inicijative nije rušenje ili blaćenje trenutne ili bivše gradske vlasti nego argumentirana rasprava o trenutnoj situaciji poduzetništva u strogom centru grada te perspektivi obzirom na buduća kretanja tržišta.

Također, traži se jači utjecaj grada na Turističku zajednicu, kako bi se povećao broj i kvaliteta javnih događanja na svim punktovima u središtu grada.

Obrtnici i poduzetnici iz centra grada ističu da većina gradova srednje veličine u Hrvatskoj imaju jasno razrađenu strategiju događaja i programe koji direktno pridonose boljoj posjećenosti gradova, a samim time i atraktivnost samog centra za građane.

- Čakovec, Koprivnica, Novi Marof i Ivanec organiziraju mnoge kvalitetne događaje koji su zanimljivi građanima na sezonskoj razini, dok je Varaždin fokusiran na specijalizirane manifestacije koje uglavnom prati i podržava mali broj građana pa posjećenost centra grada u tom segmentu ne može biti masovna, a što je uvjet za bolju poziciju poduzetnika u samom gradu - ističu poduzetnici i obrtnici u svojoj incijativi. Inicijativu je podržalo i Udruženje hrvatskih ugostitelja i turističkih djelatnika Varaždin.

Inicijativa je službeno urudžbirana gradonačelnikovom uredu 1. veljače, a potpisnici inicijative očekuju njegov odgovor u zakonskom roku od dva tjedna.

Komentari