doznajemo

Odabran izvođač radova na turbo rotoru u Gojancu, evo kad kreću radovi

Objavljeno: 08.02.2024. 18:39

Zadnja izmjena: 08.02.2024. 18:46

Foto: Arhiva

Iz Hrvatskih cesta doznajemo kako je odabran izvođač radova na rekonstrukciji raskrižja državnih cesta oznaka DC2 i DC35 s Ulicom braće Radića u Varaždinu ili poznatije kao rotor u Gojancu.

Naime, za izvođenje radova odabrana je tvrtka Colas s vrijednošću ponude od oko 1,25 milijuna eura bez PDV-a. Planirano trajanje ugovora je, dodaju iz Hrvatskih cesta, 180 dana. U slučaju da na ovu odluku neće biti žalbe, Hrvatske ceste očekuju početak radova u drugoj polovici ožujka.

Podsjetimo, radi se o prvom turbo rotoru u Varaždinskoj županiji te drugom takvom u Republici Hrvatskoj. Radovi izgradnje ovog kružnog toka obuhvatit će modernizaciju javne rasvjete primjenom LED tehnologije, prometnu opremu i signalizaciju, izmještanje i/ili zaštitu postojeće komunalne infrastrukture, zatvoreni sustav oborinske odvodnje te video nadzor.

Nadalje, iz Hrvatskih cesta doznajemo i kako se u roku od 10-tak dana očekuje odluka o odabiru izvođača radova za rotor u Hrašćici. Radovi na tom rotoru obuhvatit će rekonstrukciju semaforiziranog raskrižja u kružno čime se osigurava sigurnije i udobnije odvijanje cestovnog, pješačkog i biciklističkog prometa. Ovim glavnim projektom je predviđeno urediti horizontalne i vertikalne elemente raskrižja, kolničku konstrukciju, odvodnju oborinskih voda, te osigurati prostor za pješačko biciklistički promet neposredno uz projektirani kolnik odvojen zelenom površinom. 

Komentari