Održan prijem za poslovne partnere iz Lihtenštajna i Njemačke

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 12.09.2013. 17:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina primljeno izaslanstvo gospodarstvenika iz Njemačke i Lihtenštajna, odnosno Švicarske koji usko surađuju s poduzetnicima iz Varaždina i cijele Hrvatske na području proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije, ponajviše uz pomoć foto-naponskih sustava.

Dogradonačelnica Natalija Martinčević i župan Predrag Štromar, razgovarali su uglednim poslovnim partnerima o njihovom nastojanju da se još više investiranjem i kvalitetom njemačkih proizvoda uključe u razvoj proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora.

S tim razlog već su osnovali zajedničku tvrtku u Varaždinu, a već su snažno prisutni na području Slavonije gdje su ostvarili nekoliko projekata. Najavili su u listopadu dolazak veće skupine njemačkih investitora i gospodarstvenika zainteresiranih za ulaganja i posao u Hrvatskoj.

Osim toga, spremni su na razmjenu iskustva i znanja, pa najavljuju projekt postavljanja fotonaponskog edukativnog sustava na Elektrostrojarsku školu u Varaždinu. Također, najavili su postavljanje sustava za navodnjavanje koji funkcionira uz pomoć sunčeve energije na gradskih vrtovima u Biškupcu koje obrađuju članovi udruge "Gredica".

Susretu u Gradskoj Vijećnici Grada Varaždina prisustvovali su sljedeći strani investitori: Reiner Thomas Hamberger (Solar 9580 doo – Hrvatska; vlasnik i direktor; Solar 9580 e.K. – Njemačka, Heinz Muser (Smart Energy Group – Liechtenstein), Mirko Schäffler (Valoro AG - Liechtenstein), Peter Riedi (Valoro AG - Liechtenstein), Dragan Volenter (Solar 9580 e.K. - Njemačka)i Hans-Jürgen Umbach (Solar 9580 e.K. – Njemačka).

Uz njih, na susretu su sudjelovali i njihovi partneri u Hrvatskoj: E.P. Energija d.o.o. Novi Marof, Deuterij d.o.o. Zagreb i Mari d.o.o. Varaždin.

Komentari