poticanje zapošljavanja

Održana završna konferencija projekta „START“ - Strategija razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije 2016 – 2020

Objavljeno: 27.06.2016. 18:19

Zadnja izmjena: 27.06.2016. 18:27

Održana je završna konferencija projekta „START“, u sklopu kojeg je izrađena Strategija razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije 2016 – 2020. Grant shemu „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II“ razvio je Hrvatski zavod za zapošljavanje u okviru ESF Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala.

Osnovni cilj programa je pružanje potpore lokalnim dionicima u definiranju, kreiranju, olakšavanju i provedbi lokalnih politika zapošljavanja i upravljanja ljudskim potencijalima kroz partnerski pristup u Republici Hrvatskoj. Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin potpisao je 01. siječnja 2015. godine u Zagrebu, zajedno s još 48 najuspješnijih prijavitelja, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom START.

Vrijeme implementacije projekta bilo je od  01.01.2015. – 30.06.2016. godine, a vrijednost projekta iznosila je 40.170,00 EUR . Projekt je sufinancirala Europska komisija da 29.998,95 EUR (74,68%). Partneri na projektu su Varaždinska županija, Razvojna agencija Sjever – DAN te Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin.

Ostvarene sve planirane aktivnosti

Ciljna skupina projekta su članovi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Varaždinske županije, a samim se projektom želi potaknuti rast zapošljavanja u Varaždinskoj županiji jačanjem kapaciteta Lokalnog partnerstva za zapošljavanje. To je ostvareno kroz podizanje kapaciteta članova LPZ-a Varaždinske županije za implementaciju mjera Strategije razvoja ljudskih potencijala i razvoj baze projekata i podizanje svijesti lokalnih dionika o ulozi Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Ostvarene su sve planirane aktivnosti prilikom pisanja projekta. U sklopu projekta izrađena je nova Strategija razvoja ljudskih potencijala 2016.- 2020., koja je usmjerena na lokalna pitanja i potrebe, analizira postojeće stanje i trendove na tržištu rada, uzimajući u obzir lokalne prednosti i slabosti. Prvi cilj ostvaren je kroz edukativne radionice kojima su osnaženi kapaciteti članova LPZ-a za implementaciju mjera Strategije razvoja ljudskih potencijala.

Drugi cilj ostvaren je izradom baze od 12 projektnih ideja i redizajnom web portala Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Varaždinske županije na kojemu se mogu pronaći sve bitne informacije o samom Partnerstvu te relevantne novosti iz Županije.

Komentari