uredba vlade

Ograničenje cijene goriva ističe u ponoć, cijene premim goriva opet rastu

Objavljeno: 16.11.2021. 08:54

Zadnja izmjena: 16.11.2021. 08:54

Uredba kojom je na 30 dana Vlada ograničila cijenu motornog benzina na 11,10 kuna, a dizela na 11 kuna danas ističe, no produljuje se za Eurosuper 95 i eurodizel na još 30 dana. 

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske je 14. listopada odlučila iskoristiti mogućnost da na rok od 30 dana stabilizira cijene motornog benzina i dizelskog goriva, na temelju Zakona o tržištu nafte i naftnih derivata. Kako prenosi 24sata, Vlada je danas ponovno produljila limite za cijene goriva na još 30 dana, no to se ograničenje odnosi samo za Eurosuper 95 i eurodizel. Stoga, od danas, 16. studenog, naftne kompanije slobodno mogu formirati cijene za sva Class i Premium goriva, a kako javlja portal cijenegoriva.info, od utorka bi prosječni spremnik LPG-a mogao biti skuplji za četiri kune.

Inače, naftne kompanije dužne su na svakoj benzinskoj postaji osigurati Eurosuper 95 i eurodizel, dok ostala premium goriva mogu prodavati po cijenama kojima žele. Ukoliko na benzinskoj postaji ne postoji mogućnost kupnje Eurosuper 95 ili eurodizel goriva nego samo Premium, u tom je slučaju naftna kompanija dužna primijeniti maloprodajnu cijenu koja je jednaka ili niža od zamrznute cijene. 

Komentari