Okrugli stol "Potrebna podrška pri zapošljavanju osoba s invaliditetom"

Objavljeno: 09.10.2014. 09:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Izvor: Ilustracija

U hotelu Turist, Aleja kralja Zvonimira 1 u Varaždinu, danas, 9. listopada održava se okrugli stol "Potrebna podrška pri zapošljavanju osoba s invaliditetom" s početkom u 14 sati.

Okrugli stol se održava u sklopu projekta Model 4P = podrška + posloprimci + poslodavci + posao u organizaciji Centra za rehabilitaciju Silver na kojemu će biti predstavljene nove besplatne usluge razvijene tijekom projekta, a koje su usmjerene na pružanje stručne podrške poslodavcima i osobama s invaliditetom pri zapošljavanju i uvođenja na radno mjesto.

Jedna od razvijenih usluga je Kompas – besplatna konzultantska usluga poslodavcima o procesu potrage, zapošljavanja i uvođenja na radno mjesto osoba s invaliditetom kao i besplatnog posuđivanja asistivne tehnologije koja će biti dostupna do kraja 2014. godine. Ova usluga je jedinstvena u Hrvatskoj, a dolazi upravo u trenutku kada od 1. siječnja 2015. godine poslodavci moraju početi poštivati kvotnu obavezu zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Također će biti predstavljena i "Cute dog“ kampanja u koju se poslodavci mogu uključiti kao kumovi pasa pomagača koji se školuju u Centru za rehabilitaciju Silver.

Druga besplatna usluga o kojoj će biti riječi je Karijerni Centar koji je dostupan osobama s invaliditetom za profesionalnu i intenzivnu podršku u procesu razvoja svoje karijere i traženja posla. Tijekom projekta preko 30 korisnika se uključilo te ih se još uključuje u Karijerni Centar te ih je nekoliko u međuvremenu pronašlo posao.

Nakon predstavljanja usluga predviđena je rasprava sa sudionicima okruglog stola o izazovima i mogućnostima zapošljavanja osoba s invaliditetom, te je sudjelovanje na okruglom stolu potvrdilo nekoliko velikih poslodavaca, kao i drugih dionika na tržištu rada.

Tijekom okruglog stola će biti premijerno prikazani promotivni video spotovi za promociju navedene dvije usluge kao i "Cute dog“ kampanje koji su snimljeni s ambasadoricama kampanje, voditeljicom Barbarom Kolar i spisateljicom Rujanom Jeger.

Projekt Model 4P = podrška + posloprimci + poslodavci + posao provodi se u sklopu sheme bespovratnih sredstava "Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“ Europskog socijalnog fonda. Projekt provode Centar za rehabilitaciju Silver te partneri Grad Zagreb, Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek", Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava, tvrtka SELECTIO d.o.o. i Institut za razvoj tržišta rada.

Ukupna vrijednost projekta koji je financiran od strane EU iznosi 254.151,00 EUR, dok Centar za rehabilitaciju Silver i partneri u sufinanciranju sudjeluju s 8,24%. Provedba projekta je započela 2. listopada 2013. dok je planirano trajanje projekta 15 mjeseci.

Komentari