OMV se povlači iz Hrvatske te Bosne i Hercegovine?

Objavljeno: 06.12.2011. 17:09

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U skladu s poslovnom strategijom, OMV je u razmatranju prodaje maloprodajnog i komercijalnog poslovanja u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini što bi uključivalo potpuno povlačenje s oba tržišta, piše biznis portal Profitiraj.hr

OMV-ova strategija je fokusirati i pojednostaviti portfelj. To uključuje postepeno pomicanje portfelja od segmenta Prerade i trgovine  prema Istraživanju i proizvodnji te Plinu i energiji . U tom kontekstu, krajem studenog 2011., OMV-ova podružnica u Truskoj, OMV Petrol Ofisi, već je prodala 52 posto udjela u ciparskoj maloprodajnoj tvrtki Kibris Türk Petrolleri Limited Sirketi, stoji u priopćenju austrijske naftne kompanije.

OMV će nastaviti fokusirati maloprodaju i komercijalno poslovanje na tržišta s integriranom opskrbom. Hrvatska i Bosna i Hercegovina optimalno se ne uklapaju u OMV-ov lanac opskrbe, stoga se sada ispituju opcije za prodaju tih dviju podružnica, poručuju iz OMV-a te dodaju kako će razgovori s potencijalno zainteresiranim stranama početi u sljedećih nekoliko mjeseci.

OMV je u maloprodaji i komercijalnom poslovanju u Hrvatskoj aktivan od 1992. OMV Hrvatska d.o.o zapošljava 70 osoba u svom zagrebačkom sjedištu, a sa 63 benzinska servisa u zemlji, trenutačno ima oko 13 postotni tržišni udio.


Izvor: profitiraj.hr

Komentari