Općinu Đurđ posjetila delegacija Ministarstva gospodarstva

Piše: S.S./eVz

Objavljeno: 13.05.2015. 14:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Općinu Sveti Đurđ posjetila je jučer, 12. svibnja delegacija Ministarstva gospodarstva predvođena zamjenikom Ministarstva gospodarstva Alenom Leverićem te zamjenikom župana Varaždinske županije Alanom Košićem i direktorom županijske uprave za ceste Tomislavom Osonjačkim.

Delegaciju je primio načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany sa suradincima. Posjet je rezultat dobre suradnje Općine Sveti Đurđ, Ministarstva gospodarstva, Varaždinske županije i Župa nijske uprave za ceste.

Razgledani su objekti u koje je Ministarstvo gospodarstva uložilo 500 tisuća kuna, a to su led rasvjeta općine, fasada zgrade DVD - a Sveti Đurđ, fasada i prozori zgrade Općine te izolacija iz programa poboijšanja energetske učinkovitosti zgrade Općine.

Zamjenik ministra gospodarstva Alen leverić na druženju sa mještanima istaknuo je Općinu Sveti Đurđ kao primjer kako mala Općina može u kratkom vremenu postići da postane primjer kako sa maiim sredstvima i dobrim programima puno toga može napraviti.

Dožupan Košić te direktor žUC Osonjački najavili su nova ulaganja u infrastrukturu te uređenje prometnica.

Načelnik Josip Jany napomenuo je da se Općina javila i na ostala Ministarstva Reginonalnog razvoja i Ministarstva graditeljstva za investcije u vrijednosti više od milijun kuna, gdje su programi i projekti već i prihvaćeni kao dobri, te kako i tu očekuju dodatna sredstva, kao i od Varaždinske županije i Županijske uprave za ceste.

Općina će se i dalje javljati na sve natječaje, a jedna od većih investicija koja se očekuje u narednom razdoblju je i gradnja novog Općinskog dječjeg vrtića, uređenje prostora za mlade, udruge i mini poslovni prostori. Ove godine trebali bi započeti i radovi na  uređenju stambeno-poslovne zone u središtu Svetog Đurđa.

 

Komentari