OPG Jurica Cafuk iz Domitrovca među najboljima u zemlji

Objavljeno: 06.07.2014. 11:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: PSS

Stručni žiri za izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva za 2014. godinu Projekta "Zlata vrijedan" izabrao je 4. srpnja 21 OPG koji ulaze u uži krug izbora.

Tijekom lipnja, sve hrvatske županije i Grad Zagreb nominirali su do pet najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva nakon čega je uslijedila selekcija i nominiranje u uži krug. Popis 21 OPG-a koji će se natjecati za tri nagrade žirija i jednu nagradu čitatelja Večernjeg lista bit će objavljen na web stranici "Zlata vrijedan" te stranicama Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske zajednice županija.

Odabir je izvršen prema strogim kriterijima, pri čemu je žiri izvršio provjeru svih nominiranih putem Agencije za plaćanje u poljoprivredi te Hrvatske poljoprivredne agencije  kako bi se utvrdila točnost svih podataka koje su u obrascu za nominaciju ispunile županije i Grad Zagreb.

Stručni žiri zaprimio je ukupno 100 prijava, pri čemu je većina županija prijavila maksimalan broj od pet OPG-a, dok je nekolicina nominirala manje od toga.

- Iznenadilo nas je koliko u Hrvatskoj ima pozitivnih poljoprivrednih priča i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koja proizvode vrijedno, kvalitetno te marljivo rade - slažu se članovi žirija.

Izbor će se odvijati tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, a između 21 nominiranog OPG-a, izabrat će se najbolji. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 12. rujna.

Iz Varaždinska županija u uži krug ušla je Proizvodnja poljoprivrednih proizvoda Jurica Cafuk iz Domitrovca, u Općini Vidovec. Obitelj Cafuk je, inače, čuvar sorte varaždinskog zelja. Bave se i uzgojem drugog povrća.

Komentari