Osniva se Udruženje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 19.01.2014. 12:36

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

U subotu, 25. siječnja u Velikoj Kopanici održat će se osnivačka skupština općehrvatskog Udruženja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Kako je istaknuto u pozivu na osnivačku skupštinu, Udruženje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske zalaže se za obnovu hrvatskog sela koje će se temeljiti na obiteljskom gospodarstvu kao ključnoj kategoriji gospodarskog rasta, ali i kao jamcu brige za očuvanje okoliša, razvoj ruralne infrastrukture, prostornu sigurnost te očuvanje tradicijskog identiteta ljudi i krajolika na našim prostorima.

- Prioritetna zadaća naše poljoprivredne politike mora biti da se Hrvatsku oslobodi katastrofalne prehrambene ovisnosti, koja se sve više iskazuje kao jedno od najozbiljnijih žarišta nestabilnosti gospodarskih odnosa naše zemlje s inozemstvom. Također, važnost gospodarskog udruživanja obiteljskih gospodarstava kako bi ona u svom poslovanju ostvarila povoljnije tržišne uvjete, specijalizirani sustav povoljnijeg kreditiranja po uzoru na zemlje EU (Agrarna banka), pružanje potpore mladim poljoprivrednicima, njihovoj stručnoj i poslovnoj izobrazbi te pomoć ostvarivanju njihovih ambicija temelj su budućeg djelovanja ovog Udruženja - navodi Antun Laslo u ime Inicijativnog odbora.
 
Članom osnivačke skupštine i članom Udruženja postaje svaki pristupnik koji prije početka skupštine ispuni pristupnicu i uplati članarinu u iznosu od sto kuna.

Osnivačka skupština održat će se u prostorijama Društvenog doma, ulica Vladimira Nazora 1, s početkom u 11 sati, a Antun Laslo poziva sve zainteresirane da im se pridruže.

Komentari