Bez posla ostaje još stotinjak zaposlenika Ceste?

Objavljeno: 12.01.2011. 11:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Spremaju se novi otkazi u varaždinskoj tvrtki Cesta. Prema neslužbenim informacijama, bez posla bi uskoro trebalo ostati stotinjak zaposlenika te tvrtke.

Službenu potvrdu tu informacije nismo uspjeli dobiti. Pravnica Ceste Tatjana Friščić rekla nam je samo da je u tijeku analiza poslovanja nakon čega će se znati više po tom pitanju. Neuspješno smo pokušali kontaktirati i zamjenika direktora Ceste Aureliena Coursona.

Varaždinska Cesta je u većinskom vlasništvu francuske kompanije Colas. Direktor tvrtke je Zlatko Korpar koji je prošle godine uhićen i pritvoren u aferi Fimi Media. Korpar je naime do 2010. godine bio direktor Autoceste Rijeka – Zagreb, a uhićen je zbog sumnji o izvlačenju novca iz te tvrtke.

Prema neslužbenim informacijama, otkazi u tvrtki Cesta povezani su s gospodarskom krizom. Zbog smanjenih poslova u cestogradnji te odustajanja države od već ugovorenih poslova varaždinska je tvrtka već krajem 2009. godine počela s otpuštanjem dijela zaposlenika. Tada je više od stotinu zaposlenika dobilo otkaz, a isto se sprema i još stotinjak zaposlenika.

Cesta je inače u najboljim danima imala oko 800 zaposlenika, a ako najavljeni otkazi budu realizirani Cesta će imati oko 500 zaposlenika.

Komentari