Otvoren natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika EU

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica poziva mlade stočare, ratare, vinare, vinogradare i ribare, koji su mlađi od 40 godina, da se prijave na natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika u EU.

 

Objavljeno: 06.12.2013. 13:41

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 09:27

 

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica poziva mlade stočare, ratare, vinare, vinogradare i ribare, koji su mlađi od 40 godina, da se prijave na natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika u EU.

U Europskom parlamentu će se 28. i 29. siječnja 2014. godine održati 2. Kongres mladih poljoprivrednika Europske unije. Svrha konferencije je pružiti potporu mladim europskim poljoprivrednicima, njihovo povezivanje i predstavljanje najuspješnijih projekata pred više od 400 mladih poljoprivrednika iz EU.

Prvi put i mladi hrvatski ribari i poljoprivrednici imaju priliku natjecati se za najboljeg poljoprivrednika EU i osvojiti 10.000 eura, a iznos od 7.500 eura je predviđen za najodrživiji projekt kao i za najinovativnijeg mladog poljoprivrednika iz EU. Tom prigodom će Dubravka Šuica dovesti ukupno 10 mladih poljoprivrednika iz svih krajeva Hrvatske koji će sudjelovati na završnoj svečanosti u Europskom parlamentu.

Prilika je to da Hrvatska pokaže najbolje što ima i da u Europskom parlamentu svoje mlade poljoprivrednike stavi uz bok ostalima iz EU da predstave svoj način rada ili proizvodnje i pokažu da i kod nas ima mladih i inovativnih i kreativnih ljudi. Odabir najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj ću prepustiti struci, a to su predstavnici znanstvenih institucija i Udruga mladih poljoprivrednika Hrvatske - rekla je Šuica.

Moja obitelj se bavi vinogradarstvom te znam koliko je to težak, dugotrajan i mukotrpan posao, a kako su moja trajna preokupacija mladi, to je glavni motiv zašto sam prihvatila postati ambasadorica- zaključila je Šuica.

Trenutno 18 zemalja članica EU imaju svog ambasadora mladih poljoprivrednika, a Dubravka Šuica je izabrana za ambasadoricu Europske pučke stranke u Hrvatskoj.
 
Natječaj traje do 3. siječnja 2014. godine. Obrazac za prijavu dostupan je na stranici  http://dubravka-suica.eu/, a za više informacija zainteresirani se mogu obratiti i regionalnom asistentu za Varaždinsku županiju Igoru Borovcu na e-mail adresu: [email protected].

Komentari