Za tvrtke

Otvorene prijave za EU nagradu za sigurnost proizvoda

Objavljeno: 16.08.2023. 09:23

Zadnja izmjena: 16.08.2023. 09:23

Foto: Ilustracija

Obrtnička komora Varaždinske županije izvijestila je da su otvorene prijave za nagradu EU za sigurnost proizvoda, a rok za njihovo podnošenje je 8. rujna.

Kako su naveli iz Komore, nagradom EU-a za sigurnost proizvoda odaje se priznanje i potiče inovativne poslovne inicijative i istraživanja usmjerena na dobrobit potrošača. Nagrada donosi široko priznanje i doprinosi ugledu poslovanja, a nagrađivat će se zasebno mala i srednja te veća poduzeća.

Ove godine fokus je na poboljšanju sigurnosti tinejdžera što može uključivati: povećanje sigurnosti proizvoda koje obično koriste tinejdžeri (npr. električni uređaji, komunikacijska i medijska oprema), proizvodi za mikromobilnost (bicikli, e-bicikli, električni skuteri i skateboardovi, bicikli s električnim pedalama i sl., kozmetika i higijenski proizvodi, nakit itd.), povećanje sigurnosti kanala za kupnju koje obično koriste tinejdžeri (npr. kupnja mobitela ili kupnja putem društvenih medija) te isticanje i sprečavanje rizika vezanih uz sigurnost proizvoda s kojima se suočavaju tinejdžeri (inicijative za podizanje svijesti). 

Ako inicijativa nije usmjerena isključivo na tinejdžere, ona može biti namijenjena široj publici ako se odnosi na proizvode, kanale za kupnju ili sigurnosne rizike koji su također relevantni za tinejdžere i imaju znatan utjecaj na njihovu sigurnost.

Prijave će ocijeniti žiri sastavljen od predstavnika institucija EU-a i stručnjaka za sigurnost proizvoda, a pobjednicima će nagrade uručiti povjerenik EU-a za pravosuđe na prestižnoj svečanosti dodjele nagrada, koja bi se trebala održati 4. prosinca 2023. u Bruxellesu. Link za prijave: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/ProductSafetyAward2023Companies

Komentari