Evo detalja

Ovaj poznati trgovački lanac na svojim će policama imati i proizvode OPG-ova iz naše županije

Suradnja je potpisana po završetku natječaja 'Hrvatskih ruku djelo', na koji se prijavilo ukupno 200 poljoprivrednih proizvođača prehrambenih i neprehrambenih proizvoda...
Objavljeno: 26.10.2023. 08:30

Zadnja izmjena: 26.10.2023. 08:34

Foto: Lidl

Povodom obilježavanja 10. obljetnice uspješnog brenda Okusi zavičaja, trgovački lanac Lidl Hrvatska predstavio je 35 novih domaćih dobavljača. Riječ je mahom o obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima i malim proizvođačima iz svih krajeva Hrvatske.

Suradnja je potpisana po završetku Lidlovog natječaja 'Hrvatskih ruku djelo', na koji se prijavilo ukupno 200 poljoprivrednih proizvođača prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. Početkom prosinca Lidl će na svojim policama predstaviti kupcima stotinjak jedinstvenih proizvoda od 35 odabranih dobavljača – od domaćih tjestenina, eko brašna i ručno rađenih slastica preko kulena, sireva, vina, craft piva i maslinovih ulja pa sve do prirodne kozmetike i deterdženata.

Od 35 odabranih novih dobavljača, četvero su s područja Varaždinske županije. Riječ je o OPG-u Pocedulić, Agro Alteri i OPG-u Vidaček Branko te OPG-u Jakopović. OPG Pocedulić nalazi se u Općini Gornji Kućan, a bavi se, između ostalog, proizvodnjom heljde, maka i prosa. Agro Altera nalazi se na području grada Ludbrega, a uzgajaju hren već više od 40 godina. OPG Vidaček Branko na području grada Ivanca proizvodi razne žitarice te varaždinsko bučino ulje. OPG Jakopović s područja grada Novi Marof proizvodi bio kozmetiku.

Podsjetimo, brend Okusi zavičaja pokrenut je 2013. godine, a okuplja proizvode hrvatskog porijekla koji dolaze od domaćih dobavljača iz svih krajeva naše zemlje. Tijekom desetljeća postojanja, Okusi zavičaja razvili su se u jedan od najprepoznatljivijih Lidlovih brendova. Linija je prvotno uključivala 60- ak proizvoda: suhomesnate, riblje i mliječne, tjesteninu, voće i povrće, a kod Lidlovih kupaca je doživjela veliki uspjeh. Trenutno je pod brendom Okusi zavičaja kupcima dostupno 100-tinjak proizvoda, uz još 30-ak u povremenoj ponudi. 

Komentari