Ove godine Varaždin posjetilo 13,86 posto više gostiju nego lani

Objavljeno: 05.11.2014. 17:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: TZ Grada Varaždina

Izvor: Koordinacijski sastanak održan je u hotelu Turist

Turistička zajednica grada Varaždina u srijedu, 5. studenoga organizirala je u hotelu Turist koordinacijski sastanak na kojem je sudjelovala pročelnica gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i međunarodnu suradnju Goranka Grgić, direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar te varaždinski ugostitelji.

Djelatnici Turističke zajednice grada Varaždina okupljenima su prezentirali svoje aktivnosti i turističke rezultate do kraja listopada 2014. godine, koje obilježava dvoznamenkasti rast dolazaka i noćenja.

Naime, od siječnja do kraja listopada ove godine Varaždin je posjetilo 13,86 % više gostiju nego u istom razdoblju 2013. godine, koji su ostvarili 17,51% više noćenja. Raspravljalo se i o aktivnostima tijekom predstojećeg adventskog perioda te unapređenju suradnje i podizanju konkurentnosti varaždinskog turističkog proizvoda tijekom 2015. godine.

U neformalnoj i poticajnoj atmosferi raspravljalo se i o konkretnim aktivnostima koje bi u kratkom roku trebale rezultirati daljnjim povećanjem turističkoga prometa.

- Da bi grad kao Varaždin bio konkurentan na turističkom tržištu, svi se zainteresirani subjekti moraju aktivno uključiti i u osmišljavanje i u realizaciju turističkih aktivnosti. Ukoliko svatko kvalitetno odradi svoj dio posla, velika je vjerojatnost da će rezultati biti pozitivni - istaknula je ovom prilikom direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Varaždina Branka Tropp.

Komentari