odluka gradskog vijeća

Ovo je nova tvrtka koja dolazi u novomarofsku Poduzetničku zonu

Objavljeno: 31.03.2022. 18:14

Zadnja izmjena: 31.03.2022. 18:30

U izvješću o radu gradonačelnika Siniše Jenkača u drugoj polovici prošle godine, o kojem je bilo riječi početkom ovog tjedna, na sjednici Gradskog vijeća, stavljen je naglasak na nekoliko aspekata rada Gradske uprave.

U izvješću je tako posebno naglašena rekonstrukcija i dogradnja Dječjeg vrtića u Novom Marofu, vrijedna 10 milijuna kuna, zatim uređenje društvenih domova, te gradnja istočne obilaznice u vrijednosti 113 milijuna kuna bez PDV-a, čiji se dovršetak očekuje do kraja godine. 

Rečeno je između ostaloga, kako je u proširenja poslovanja društva Novokom d.o.o. i omogućavanja obavljanja komunalnih djelatnosti za Općinu Ljubešćica bez potrebe provođenja javnog natječaja, a što je omogućeno Zakonom o javnoj nabavi, Gradsko vijeće Novog Marofa potvrdilo i odluku o pristupanju novog člana društvu Novokom, te je Općina Ljubešćica uplatom pologa postala novi član društva s udjelom od 1 posto.

Donesena je i odluka o prijenosu komunalnih vodnih građevina u vlasništvo javnog isporučitelja vodnih usluga, a na području Varaždinske županije to je Varkom d.d. Varaždin.

Prodaja zemljišta

Gradski vijećnici odlučili su i o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u vlasništvu Grada Novog Marofa. Radi se o zemljištu površine 2.566 četvornih metara, nasuprot Dječjeg vrtića u Novom Marofu, a namijenjeno je za višestambenu izgradnju. Zbog iskazanog interesa za kupnju ovog zemljišta, raspisat će se natječaj za prodaju s početnom cijenom od 419.000 kuna.

Nova tvrtka u Poduzetničkoj zoni

Vijećnici su potvrdili i odabir najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novi Marof – Ključ. Za cijenu od 957.000 kuna zemljište će biti prodano tvrtki Atlas mbd d.o.o. iz Križevaca. "Poduzeće je specijalizirano za izradu tokarenih i glodanih dijelova prema uputama i narudžbi kupca", stoji na njihovim stranicama.

Komentari