najnoviji podaci

Ovo je TOP 10 najtraženijih zanimanja u Varaždinskoj županiji u ožujku

Objavljeno: 10.05.2023. 12:09

Zadnja izmjena: 10.05.2023. 12:09

Foto: Ilustracija

U odnosu na veljaču, u ožujku je prijavljeno 17,2 posto više radnih mjesta, dok je u odnosu na ožujak 2022. godine, u ovom ožujku zaposleno 1,5 posto više radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Varaždin, u ožujkuove godine je prijavljeno ukupno 949 slobodnih radnih mjesta, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta, trećina od ukupnog broja, prijavljena u sektoru Prerađivačke industrije (34,1 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti u obrazovanju drugi po redu sektor s 11,2 posto koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti iz sektora trgovine na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala (8,9 posto).

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u ožujku 2023. godine:

  1. Konobar (m/ž)
  2. Trgovački radnik (m/ž)
  3. Čuvar (m/ž)
  4. Prodavač (m/ž)
  5. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)
  6. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  7. Čistač (m/ž)
  8. Elektroinstalater (m/ž)
  9. Kuhar (m/ž)
  10. Vozač teretnog vozila (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

U sektoru prerađivačke industrije bilo je najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta. Nakon nje slijede djelatnosti trgovine na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala, dok su na trećem mjestu djelatnosti građevinarstvo.

Komentari