najnoviji podaci

Ovo je TOP 10 najtraženijih zanimanja u Varaždinskoj županiji u prosincu

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Varaždin, u prosincu ove godine je prijavljeno ukupno 545 slobodnih radnih mjesta...
Objavljeno: 16.01.2024. 08:28

Zadnja izmjena: 16.01.2024. 08:28

Foto: Ilustracija

U odnosu na studeni, u prosincu 2023. godine je prijavljeno 2,5 posto manje radnih mjesta, dok je u odnosu na prosinac 2022. godine, u ovom studenom zaposleno je 8,2 posto više radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Varaždin, u prosincu ove godine je prijavljeno ukupno 545 slobodnih radnih mjesta, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u sektoru Prerađivačke industrije (23,3 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi drugi po redu sektor s 17,8 posto koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta je sektor ovrazovanja (14,9 posto).

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u prosinac 2023. godine:

  1. Prodavač (m/ž)
  2. Konobar (m/ž)
  3. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  4. Čuvar (m/ž)
  5. Telefonist za međunarodni promet (m/ž)
  6. Čistač (m/ž)
  7. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)
  8. Kuhar (m/ž)
  9. Radnik na razvrstavanju otpada (m/ž)
  10. Medicinski tehničar (m/ž)

Najviše zapošljava industrija

Najviše je zaposlenih osoba u studenom bilo u sektoru prerađivačke industrije, trećina od ukupnog broja zaposlenih. Nakon nje slijedi trgovina na veliko i malo: popravak motornih vozila i motocikala, dok je trećem mjestu po najvećem broju zaposlenih u studenom sektor obrazovanja.

Komentari