najnoviji podaci

Ovo je TOP 10 najtraženijih zanimanja u Varaždinskoj županiji u studenom

Objavljeno: 14.12.2022. 12:35

Zadnja izmjena: 14.12.2022. 12:35

Foto: Ilustracija

U odnosu na listopad, u studenom je prijavljeno 24,6 posto manje radnih mjesta, dok je u odnosu na studeni 2021. godine, proteklog mjeseca zaposleno 8,3 posto više radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, u studenom je prijavljeno ukupno 716 slobodnih radnih mjesta, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta prijavljeno u sektoru Djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi (20,4 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti u prerađivačkoj industriji drugi po redu sektor koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti iz sektora građevinarstva (12,3 posto).

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u studenom 2022. godine:

  1. Radnik za pomoć u kući (m/ž)
  2. Medicinski tehničar (m/ž)
  3. Telefonist (m/ž)
  4. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  5. Konobar (m/ž)
  6. Elektroinstalater (m/ž)
  7. Prodavač (m/ž)
  8. Čistač (m/ž)
  9. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)
  10. Vozač teretnog vozila (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

U sektoru prerađivačke industrije je bilo najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta. Nakon nje slijede djelatnosti trgovine na veliko i malo te; popravak motornih vozila i motocikala te pripreme i usluživanja hrane, dok su na trećem mjestu djelatnosti javne uprave i obrane; obvezno socijalno osiguranje te djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi.

Komentari