najnoviji podaci

Ovo je TOP 10 najtraženijih zanimanja u Varaždinskoj županiji u veljači

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Varaždin, u veljači je prijavljeno ukupno 810 slobodnih radnih mjesta...
Objavljeno: 16.03.2023. 11:11

Zadnja izmjena: 16.03.2023. 11:19

Foto: Ilustracija

U odnosu na siječanj, u veljači je prijavljeno 9,3 posto manje radnih mjesta, dok je u odnosu na veljaču 2022. godine, proteklog mjeseca zaposleno 10,5 posto manje radnika.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područnog ureda Varaždin, u veljači je prijavljeno ukupno 810 slobodnih radnih mjesta, od čega je najviše slobodnih radnih mjesta, gotovo trećina od ukupnog broja, prijavljena u sektoru Prerađivačke industrije (30,6 posto). Varaždinska županija i dalje ima velike potrebe za stalnom radnom snagom pa su tako djelatnosti u građevinarstvu drugi po redu sektor s 17,8 posto koji traži najviše radnika. Na trećem mjestu po broju prijavljenih slobodnih radnih mjesta su djelatnosti iz sektora obrazovanja (9,8 posto).

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u veljači 2023. godine:

  1. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  2. Telefonist (m/ž)
  3. Prodavač (m/ž)
  4. Elektromonter (m/ž)
  5. Čuvar (m/ž)
  6. Radnik na montaži (m/ž)
  7. Bravar (m/ž)
  8. Konobar (m/ž)
  9. Zavarivač (m/ž)
  10. Doktor medicine (m/ž)

Industrija najviše zapošljava

U sektoru prerađivačke industrije bilo je najviše prijavljenih slobodnih radnih mjesta. Nakon nje slijede djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, dok su na trećem mjestu djelatnosti trgovine na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala.

Komentari