strateški državni projekt

Planira se Muzej Varteksa, dječji vrtići, park... Nekretnine vrijede 19 milijuna eura

Pedsjednik uprave Varteksa pojasnio što zapravo znači da je prostor Varteksa postao strateški državni investicijski projekt...
Objavljeno: 03.03.2021. 08:58

Zadnja izmjena: 03.03.2021. 09:14

Foto: Arhiva / Na slici: Jedan od nekadašnjih pogona tvornice Varteks

Na današnjem prostoru Varteksa u budućnosti bi, uz Muzej Varteksa, trebali novi niknuti stambeni, trgovački, ugostiteljski i poslovni prostori, park i dječji vrtići.

  • Varteks već obišli konzervatori - hoće li u budućnosti izgledati slično ovome?, više ovdje.
  • Županijski HDZ: Regeneracija prostora tvornice Varteks postaje državna strategija, više ovdje.

Riječi su to predsjednika Uprave Varteksa Tomislava Babića, koji je dao intervju za poslovni magazin Lider, a u kojem je pojasnio što zapravo znači da je prostor Varteksa postao strateški državni investicijski projekt („Varteks kvart-urbama regeneracija“).

— Samim time, procedure razvoja kompleksa za buduće developere bit će daleko jednostavnije, ali na jedan kvalitetan urbanistički način — rekao je Babić.

Predsjednik uprave Varteksa otkriva kako Varteksove nekretnine ukupno vrijede 19 milijuna eura — međutim, Varteks ih ne namjerava prodati sve.

— Cilj nam je prodati ruševne zgrade koje se godinama ne koriste i na njima razviti puno javnog sadržaja s potpuno novom vizurom.

Zatvaranje kredita

Na preostalom dijelu ostaje Varteksova proizvodnja i poslovanje, a od ostvarenog prihoda zatvorit će se, između ostaloga, veliki kredit u iznosu od 11 mlijuna eura koji je Varteks dobio od Zabe i HBOR-a.

— Ugovoreno je da se proda neaktivna imovina i da se novac od prodaje usmjeri u vraćanje kredita. Kako u Varaždinu imamo 200 tisuća kvadrata zemljišta na kojem su zapušteni bivši pogoni, s tom imovinom želimo zatvoriti te kredite i nastaviti stabilno poslovati — rekao je predsjednik Uprave Varteksa za Lider.

Komentari