Planira se proširenje Industrijske zone u Ivancu

Objavljeno: 12.02.2013. 18:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: e-ivanec.com

Istovremeno s radovima na komunalnom opremanju Poslovne zone Ivanec Istok, tvrtka Poslovna zona Ivanec, koja skrbi o zonama, nastavlja i aktivnosti oko proširenja Industrijske zone u Ivancu, piše e-ivanec.

Naime na njihovu i adresu Grada Ivanca stiglo je ozbiljno pismo namjere ulagača zainteresiranog za zemljište površine 3 do 4 hektara, čiji podaci i djelatnost zbog etike i poslovne tajne za sada nisu dostupni široj javnosti.

Potrebna površina mogla bi se osigurati okupnjavanjem parcela u Industrijskoj zoni, na predjelu ispod Drvodjelca, gdje Grad Ivanec i onako planira od privatnih vlasnika otkupiti oko 9 i pol hektara zemljišta po cijeni koju je utvrdilo Gradsko vijeće, odnosno po 15 kuna za četvorni metar.

S tom su namjerom i u Poslovnoj zoni Ivanec obavljeni razgovori sa 80-tak vlasnika 120 parcela, te im je ponuđen otkup. I dok se većina, iako neslužbeno, ipak pozitivno očitovala, kod dijela vlasnika javila se sumnja i bojazan da na njihove parcele dolazi "prljava industrija".

U Gradu Ivancu smiruju građane, te u dobroj vjeri tvrde da je riječ o izrazitoj "Greenfield" investiciji, budući da prljavoj industriji ni nema mjesta u Industrijskoj zoni, s obzirom da kao takva ni ne može ostvariti potrebne dozvole za gradnju. Već i samom gradskom odlukom o formiranju industrijske zone u Industrijsku zonu Ivanec mogu se smjestiti samo industrijski pogoni nezagađivačke industrije.

No kako će investicija biti moguća samo ukoliko se okrupni potrebno zemljište površine 3 do 4 hektara, u otkup od privatnih vlasnika ići će se tek kada se na njega odluče vlasnici svih parcela.

Izvor: e-ivanec.com

Komentari