Počela gradnja POS naselja u Vilka Novaka

Objavljeno: 18.04.2011. 11:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Svečanim otvaranjem u ponedjeljak su započeli radovi na POS naselju u ulici Vilka Novaka u Varaždinu. U prvoj fazi izgradit će se 4 objekta, sa 168 stanova, koji bi trebali biti useljivi do kraja 2012. godine.

- Posebno sam zadovoljan što smo krenuli u ovu izgradnju, u koju smo trebali krenuti još 2008. Godine. Iako je svaka lokacija dobra, smatram da je ova najbolja i ne sumnjam da će i ovo naselje biti odlično, kao i sve dosad – istaknuo je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

Gradnja POS-a velika pomoć građevinarcima

Sveukupna vrijednost investicije bit će 99 milijuna kuna, a najveći dio radova odradit će varaždinske tvrtke Coning i Zagorje Tehnobeton.

-  Mislimo da svi u Varaždinu jako dobro znaju koje su prednosti POS-a, prije svega odlična lokacija i kvaliteta radova. Ono što je također važno istaknuti, jest da mi u Varaždinu ne iskorištavamo lokaciju do kraja. Uvijek se sve kvalitetno odradi, ostavi se dovoljno mjesta i za dodatne sadržaje, na zadovoljstvo svih stanara – istaknula je Marija Čačić, direktorica Coninga.

Ovaj projekt trebao bi značajno pomoći i varaždinsko gospodarstvo, naročito sektor građevine, koji je jedan od najznačajnijih sektora u gospodarstvu općenito.

-Izuzetno nam je drago da ponovno sudjelujemo na POS-u, ovo nam je već peti projekt, ako se ne varam. Dosad smo uvijek postizali maksimalno zadovoljstvo svih korisnika, ne sumnjam da će tako biti i na ovom projektu. A o važnosti za pomoć građevinskom sektoru, ne treba niti pričati – kazao je Miroslav Bunić, generalni direktor Zagorje Tehnobetona.

Kvadrat stana po tisuću eura

U prvoj fazi izgradit će se 4 objekta sa 168 stanova, nadaju se u Gradskim stanovima Varaždin, do prosinca 2012. godine. U projekt su se uključile i financijske instuticije, pet banaka i dvije stambene štedionice, koji će financijski pratiti kupce.

Svi stanovi su projektirani u skladu s energetskom učinkovitošću, a kupci moraju učestvovati sa 15% vrijednosti, dok će prosječna cijena kvadrata stana biti 1.012 Eura. Interes je već sada velik, a grad je raspisao novi natječaj za prijave zainteresiranih.

- Već ranije ljudi su se prijavljivali za POS stanove u Vilka Novaka, ali zbog činjenice da je to bilo u 2008. godini, morao se raspisati novi natječaj. Stiglo je oko 300 prijava, a vjerujem da će ih biti i još – istaknuo je Vladimir Kukec, ravnatelj Gradskih stanova.

Najveći problem - kućanska rampa

Zemljište za gradnju osigurao je grad Varaždin, koji će i komunalno opremiti cijelu lokaciju. Jedan veliki problem predstavljat će svakako i „kućanska rampa“, ondosno pružni prijelaz, koji je vrlo prometno opterećen.

- Sigurno da je to jedan od najvećih problema. Nisam prometni stručnjak, ali vjerujem da ćemo pronaći zadovoljavajuće rješenje, kako da ovu lokaciju spojimo s gradom, te na drugu stranu, sa zaobilaznicom – ističe Čehok.

Najavili su okupljeni da će se novo „druženje“ dogoditi najkasnije za 20. mjeseci, pred Božić 2012. godine, nadaju se sa ključevima za prve stanare.



Komentari