U Županijskoj palači će 25. svibnja biti održana 2. Međunarodna izložba bučinog ulja Alpe - Adria, koja će okupiti proizvođače bučinog ulja iz Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Istovremeno će biti održana i 9. Izložba bučinog ulja sjeverozapadne Hrvatske.

Sve proizvođače je župan Radimir Čačić na konferenciji održanoj u Županijskoj palači danas, 1. ožujka, pozvao da prijave uzorke svojeg bučinog ulja na 2. međunarodnu izložbu, koja je jedinstvena u Europi.

- Ovo je prva i jedina izložba bučinog ulja na kojoj sudjeluju proizvođači iz četiriju država, a pokrenuli smo je s ciljem da se dodatno promovira iznimno kvalitetno bučino ulje. Varaždinska županija je čani bila domaćin 8. regionalne izložbe bučinog ulja, a ja sam bio izabran za predsjednika Saveza Alpe - Adria. Na prvoj međunarodnoj izložbi imali smo rekordnih 136 uzoraka bučinog ulja, koje je ocjenjivao međunarodni žiri prema strogim kriterijima. Ponosni smo što je upravo premium ulje iz naše županije, u posebno dizajniranoj boci i s etiketom, dobilo titulu šampiona izložbe. - istaknuo je župan Čačić.

Sudjelovanje na izložbi je besplatno budući da Varaždinska županija za sve sudionike sa svojih područja snosi troškove analize uzoraka. Najboljeg proizvođača i ove godine očekuje nagrada u iznosu 15.000 kuna ili 2.000 eura.

- Sve što proizvođači trebaju jest prijaviti se, a potom predati po tri manje boce svojega bučinoga ulja. Prijaviti se mogu od danas, 1. ožujka, pa do 24. ožujka. Obrazac za prijavu će dobiti na kućnu adresu, mogu ga preuzeti s internetske stranice Varaždinske županije ili ga zatražiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj. - rekao je Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj.

 

Komentari

01.03.2019. 13:08h Zadnja izmjena: 01.03.2019. 15:54