glavna tema u podravini

Podravka seli pogon u Varaždin, Jakšić (SDP) protestira, a evo što kaže Čehok

Jakšić je, naime, stava kako je u toj odluci veliku ulogu odigrala upravo Vlada Republike Hrvatske, a varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok Jakšićev javni istup za naš portal...
Objavljeno: 23.05.2019. 18:55

Zadnja izmjena: 23.05.2019. 19:29

Foto: Arhiva / Facebook

Podravska javnost već danima bruji o gašenju Podravkine pekmezare u Koprivnici i njezinom preseljenju u Varaždin, povodom čega se otvorenim pismom premijeru obratio koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP).

Jakšić je, naime, stava kako je toj odluci "kumovala" Vlada Republike Hrvatske (čitaj: HDZ), dok se u koprivničkim medijima može pročitati kako su razlozi preseljenja uštede i kroničan nedostatak radne snage u koprivničkom pogonu: "Tvornica Kalnik (u Varaždinu, nap.) modernizirana je ulaganjem od 30-ak milijuna kuna u nekoliko zadnjih godina. Ima neiskorištene kapacitete za preradu i još nešto što je kompanijskim financijašima jako važno u cijeloj priči – vlastiti zdenac vode", piše između ostaloga koprivnički portal danica.hr, koji raspolaže informacijom kako je do preseljenja već trebalo doći, međutim pojavile su se određene poteškoće u kompleksnom proizvodnom procesu.

"Komuniciramo s upravom, ovo je prilika za naše OPG-ove"

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok Jakšićev javni istup za naš portal nije želio komentirati. "Planovi za preseljenje Podravke u Varaždin poznati su mi već nekoliko godina. Drago mi je zbog toga jer to je prilika za naše OPG-ove i rješavanje problematike prometnog rasterećenja Gospodarske ulice koja će preseljenjem pekmezare biti još opterećenija. Mi moramo osigurati izlaz kamionima na zaobilaznicu" rekao je Čehok, ističući da ima kontakte s predsjednikom uprave Podravke Marinom Pucarom koji, kako je naglasio – pokazuje i namjeru društveno odgovornog djelovanja u smislu sponzoriranja manifestacija od značaja Gradu Varaždinu. Jakšić s druge strane premijeru između ostaloga piše kako su Podravci "mirni, marljivi, šutljivi i radišni", ali će se za Podravku "biti spremni boriti": "Ponosni smo na razvoj i širenje Podravke, no nikako ne podnosimo da se to širenje odvija na način zatvaranja koprivničkih pogona i njihove selidbe. Pekmezara je srce Podravke i zaslužuje ostati u našoj Koprivnici", zaključuje gradonačelnik Koprivnice.

Komentari