bespovratna sredstva

Poduzeće Lim- mont od Ministarstva gospodarstva dobilo 2,4 milijuna kuna

Objavljeno: 28.01.2020. 20:08

Zadnja izmjena: 28.01.2020. 20:09

Poduzeće Lim- mont je na natječaju MInistarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom "Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP" dobilo 2,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Tvrtka se od svojih početaka posvetila proizvodnji široke palete vlastitih proizvoda u segmentu dimovodnog programa. Dimovodni program temeljni je proizvodni program tvrtke te je plasmanom proizvoda iz tog programa i postignutim rezultatima tvrtka osigurala razvoj ostalih grupa proizvoda: limenih panela, izolacijskih materijala i kontejnera. U posljednjih 15 godina ključna ulaganja tvrtke odnosila su se na navedene ostale grupe proizvoda, uslijed čega su ulaganja u proces proizvodnje dimovodnog programa stagnirala.

Prijavitelj do danas u proizvodni proces dimovodnog programa još uvijek nije implementirao suvremenu, automatsku liniju za proširivanje cijevi zbog čega nije bio u mogućnosti proširenja proizvodnog asortimana na području dimovodnog programa.

Cilj ovog projekta je poboljšati poslovni razvoj tvrtke ulaganjem u proširenje proizvodnih kapaciteta u dimovodnom programu te ojačati konkurentnost tvrtke jačanjem tržišne pozicije na postojećim tržištima i izlaskom na nova tržišta što će se postići nabavom automatske linije za proširivanje cijevi, tokarskog stroja, CNC plazma rezačice i stroja za proizvodnju žljebova ali i usavršavanjem zaposlenika za rad na navedenim strojevima.

Očekuje se da će dvije godine nakon završetka provedbe projekta tvrtka imati 20% veći prihod od prodaje kao i 20% veći prihod od izvoza te zaposliti 15 novih zaposlenika. Inače, cijeli projekt vrijedan je preko 8 milijuna kua.

Komentari