Poduzetnici, educirajte se o gospodarenju otpadom i zaštiti na radu

Objavljeno: 06.10.2015. 14:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Ilustracija

Da ipak cjeloukupna pažnja obrazovnog sektora naše županije nije okrenuta ka studentima, potvrđuje i nova inicijativa Pučkog otvorenog učilišta u Varaždinu kojom se ove godine, s početkom u mjesecu listopadu uvode dva nova edukativna programa.

Riječ je o programu specijalizacije zaštite na radu i izobrazbi o gospodarenju otpadom, a oba su programa formirana kako bi se pomoglo domaćim poduzetnicima čija je zakonska obveza posjedovanje znanja iz spomenutih područja.

Vrijeme trajanja programa ovisi o vrsti edukacije te varira između 25 i 250 obrazovnih sati. U Pučkom otvorenom učilištu ističu kako se nadaju velikom odazivu građana, posebice jer se radi o područjima koji su danas nužna za poslovanje poduzeća s obzirom na odredbe Zakona o zaštiti na radu ( N.N., br. 71/14, 118/14 i 154/14) prema kojemu svako poduzeću mora zapošljavati određen broj stručnjaka zaštite na radu, ovisno o ukupnom broju zaposlenih.

S druge strane, Zakon o održivom gospodarenju otpadom (NN, br. 94/13. čl. 46., 52. i 89) kako je spomenuto osposobljavanje obveza svakog pravnog subjekta koji zapošljava više od 50 osoba. Preostale informacije vezane uz edukacijske programe dostupne su na stranicama Pučkog otvorenog učilišta u Varaždinu te putem telefona i službene mail stranice poduzeća.

Valja spomenuti kako je upravo gospodarenje otpadom dugogodišnja aktualna, štoviše  bolna tema varaždinske javnosti, pa se baš zbog toga organizatori očekuju ili barem nadaju velikom odazivu šire javnosti i  poslovnih subjekata. 

Komentari