Pokreće se proizvodnja u bivšem pogonu Varteksa u Bednji?

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 27.06.2015. 08:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: ilustracija

U cilju mogućnosti ponovnog pokretanja proizvodnje u bivšem pogonu Varteksa u Bednji i povećanja broja zaposlenih, načelnik općine Bednja Mirko Bistrović održao je sastanak s predstavnicima Gospodarske komore Varaždin te Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

Utvrđeno je da postoji potencijalni interes određenih poduzrtnika za pokretanje proizvodnje, ali i interes nekoliko međunarodnih kompanija, uz dvije kritične točke u čitavom procesu, a to su raspoloživa kvalificirana radna snaga i kriteriji i uvjeti korištenja industrijske nekretnine u vlasništvu HBOR-a.

Nakon rasprave i sagledavanja mogućih rješenja problema te načina reaktiviranja proizvodnje, dogovoreno je da će se u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje krenuti u izradu snimke stvarnih proizvodnih potreba toga kraja, ali i obrazovnih i profesionalnih profila žitelja ne samo općine Bednja, već i širega područja.

Tako bi se utvrdilo kakva vrsta proizvodnje je moguća i najpoželjnija. Potom će se krenuti i s pregovorima s potencijalnim budućim investitorima, a sve u cilju ponovnog pokretanja proizvodnje u Varteksovom pogonu u Bednji.

Komentari