dogovor o suradnji

Pomirili se Požgaj i Hrvatske šume: 'Ponovna suradnja će nam omogućiti daljnji razvoj i rast'

Objavljeno: 19.05.2023. 11:11

Zadnja izmjena: 19.05.2023. 11:11

Zakopane su, kako prenosi Poslovni dnevnik, "ratne sjekire" između Hrvatskih šuma i tvrtki iz nekadašnje drvne industrije Požgaj (Massive Panels, Massive Lumber i Massive Flooring).

Naime, vlasnik Nikola Požgaj potvrdio je Poslovnom dnevniku da su nakon mjeseci pregovora postigli dogovor o poslovnoj suradnji koja će spriječiti daljnje komplikacije i napetosti u poslovanju njegovih tvrtki, kao i omogućiti revitalizaciju pogona u Bjelovaru. Podsjetimo, slučaj Požgaj eskalirao je u pravu aferu nakon što Hrvatske šume prije tri godine nisu prihvatile njegov zahtjev za kupnju drvne sirovine iz raspoložive godišnje kvote na natječaju i po važećim uvjetima.

Požgaj je smatrao da su oštećeni, no žalbe su mu odbijene, a kada se isto dogodilo i godinu kasnije, pokrenuo je rat protiv ove državne tvrtke. U zadnje dvije i pol godine, kaže Nikola Požgaj, grupa je bila bez ugovornog odnosa s HŠ po posebnom cjeniku za ugovorne kupce, a prije prekida suradnje ugovorena količina prelazila je 55 tisuća kubnih metara trupaca. Posljedica je bilo obustavljanje dijela proizvodnje i zatvaranje pogona i dijela radnih mjesta, te prebacivanje nabave sirovina iz drugih zemalja, poput Austrije. 

- Iako su ugovorene količine za 2023. znatno manje od kvota koje je Požgaj grupa u odnosu s HŠ imala do 2020., interes obiju strana u ponovnom pokretanju poslovne suradnje i time zaustavljanje daljnje kumulacije štete za obje strane, bio je primaran. Prekretnica u našem poslovanju koja će nam omogućiti daljnji razvoj i rast je upravo ponovno započeta suradnja s HŠ - rekao je vlasnik za Poslovni.

Komentari