nova odluka

Ponovno odabran izvođač za pročistač, Ister obrazložio odluku

Objavljeno: 16.11.2023. 12:41

Zadnja izmjena: 10.01.2024. 13:10

Gradska tvrtka Varkom ponovno je odabrala istog izvođača za radove na dogradnji i rekonstrukciji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Varaždin u sklopu Aglomeracije Varaždin.

Ponovno su izabrali tvrtku GH Holding za radove na pročistaču jer, kako je direktor Bruno Ister nedavno rekao u našoj emisiji, smatraju da su postupili dobro u prvom odabiru, a to će obrazložiti u drugom.  Kako je naveo, riječ je o najpovoljnijoj ponudi koja je pristigla na navedeni natječaj.

- Tvrtka GH Holding dostavila je dokaze koji su bili traženi tako da smo ponovno odabrali tvrtku koji je pet milijuna eura jeftinija. Nadamo se da neće biti žalbi, iako ih očekujemo, kako bi potpisali ugovor do kraja godine – zaključio je Ister.

Podsjećamo, Varkom je za radove na dogradnji i rekonstrukciji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Varaždinu prvobitno odabrao tvrtku GH Holding. Nakon toga, tvrtka Strabag AG, koja je bila pet milijuna skuplja, uložila je žalbu te je Povjerenstvo o odlučivanju i prihvaćanju ponude poništilo prethodno donesenu odluku o izabranom izvođaču. Ovu situaciju komentirao je i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

- S jedne strane imamo tvrtku koja je pet milijuna povoljnija, a s druge strane imamo profesionalnog žalitelja koji je financijski vjerojatno jači i od države i uporno pokušava dobiti taj posao. Odluke će biti, a žalbe će biti sigurno – rekao je.

Komentari