Poslovi koji se nisu uspjeli oporaviti od krize u 2010. godini

Objavljeno: 29.12.2010. 14:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: -

Trenutna recesija i dalje čvrsto drži svoje taoce u realnom sektoru. Milijuni radnih mjesta i dalje čekaju bolje dane, piše biznis portal Profitiraj.hr koji donosi i ljestvicu poslova koje recesija i dalje guši:

1. Graditeljstvo

Nezaposlenost je velika, investicije miruju, prodaje nema. Ukratko to je stanje u kojem se graditeljstvo danas nalazi, neke analize pokazuju da je čak 17% graditelja danas bez posla.

2. Nekretnine

Logično je ukoliko graditeljstvo miruje da posao s nekretninama nije baš idealan. Nekretnine su pretrpjele padove i lošu godinu poslovanja, međutim dobra je vijest da se očekuje rast u 2011. godini.

3. Autoindustrija

Velik pad prodaje automobila uzrokovao je kaos u autoindustriji. Slijedila su velika otpuštanja radnika i pokušaj oporavka. U 2010. nisu uspijeli, 2011. serijom novih modela vozila i boljim stanjem u gospodarstvu očekuje se rast unutar industrije.

4. Edukacija

Obrazovanje je glavni prioritet razvijenih zemalja u 21. stoljeću, međutim većina država je osjetljiva na smanjenje prihoda tijekom ovih recesijskih godina, te je ulaganje u obrazovanje doživjelo drastičan pad. Rezultiralo je to smanjenjem radnih mjesta i padom potražnje.

Pozitivan primjer koji je doživio rast

1. Zelena industrija

Od 1997. do 2010. broj „zelenih“ radnih mjesta porastao je za oko 67 posto. Ako želite biti sigurni da ćete imati karijeru koja vam omogućuje rast i sigurnost onda morati tražiti put k zapošljavanju u „zelenoj industriji“.Ivan Tokić / Profitiraj.hr


Komentari