“Poslovni uzlet“ idealna prilika za promociju grada Ivanca i poduzetnika

Objavljeno: 09.06.2015. 13:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Josip Novak

Mala i srednja poduzeća pokretačka su snaga hrvatskog gospodarstva i s ciljem  njihovog promicanja u Ivancu će 18. lipnja biti održan „Poslovni uzlet“, projekt koji propagira rast, razvoj i nagrađivanje uspješnosti poduzetnika, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije...

Poslovni dnevnik početkom 2014. godine pokrenuo projekt „Poslovni uzlet“. Cilj projekta je predstaviti hrvatska mala i srednja poduzeća koja su u proteklih pet godina ostvarila rast poslovnih prihoda, broja zaposlenih kao i ocjene boniteta, naglasio je Vladimir Nišević, zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika.

- Nakon šest uspješnih manifestacija u 2014. godini „poslovni uzlet Grada Ivanca“ trinaesta je u nizu manifestacija u 2015. Godini u sklopu projekta. Preko 50 posto radne snage u RH zapošljavaju mali i srednji poduzetnici. Samo lani educirali smo oko 7.000 poduzetnika i nagradili najbolje – naglasio je Nišević.

Poslovni uzlet će dodatno promovirati grad Ivanec u kojem postoji izuzetna poduzetničke klima, istaknuo je varaždinski župan Predrag Štromar.

- “Uzlet“ bi trebalo organizirati u svim gradovima s ciljem jačanja gospodarstva o kojem ovisi smanjenje broja nezaposlenosti i rasta standarda žitelja u Varaždinskoj županiji. Ivanec je dobro odabran jer je riječ o gradu koji dobiva nagrade za svoje razvojne strategije, poglavito u gospodarstvu. Raduje me da ćemo 18. lipnja imati brojne edukativne radionice i stručna predavanja koja itekako mogu pomoći malim i srednjim poduzetnicima – kazao je Štromar podsjetivši da je prošlog tjedna Varaždinska županija dobila nagradu za najbrže izdavanje dozvola u graditeljstvu.

Poslovni uzlet je dobra stvar za male i srednje poduzetnike u Ivancu. Projekt je vrhunski organiziran i po vokaciji se uklapa u naš Gospodarski sajam, izjavio je gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić.

- Smatrali smo da je način na koji Poslovni dnevnik provodi edukacije za poduzetnike bolji od onih koje smo mi uspijevali organizirati u sklopu Gospodarskog sajma. Ivanec se danas može pohvaliti da u slobodnoj zoni više nema ni jedne slobodne parcele. Jedino u industrijskoj zoni postoji oko 30.000 m2 iskoristivog zemljišta namijenjenog potencijalnim investitorima – istaknuo je Batinić.    
Manifestacija će se održati u četvrtak, 18. lipnja 2015. godine u Hotelu Orion, Horvatsko 28, Ivanec.

Komentari