primio ih čehok

Slobodan Mikac Čehoku na prvi dan doveo švicarske investitore - traže priliku za ulaganja

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.06.2017. 13:27

Zadnja izmjena: 08.06.2017. 13:40

Foto: Mateja Rak

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok odmah je nakon primopredaje vlasti dobio goste i to ne bilo kakve. Susreo se s gospodarstvenicima iz Švicarske koji su u Varaždin došli na poziv generalnog konzula Hrvatske u Švicarskoj - Slobodana Mikaca.

Naime, riječ je o potencijalnim ivestitorima i gospodarstvenicima koji traže priliku u Varaždinu za razvijanje svojih unosnih poslova.

- Njih zanimaju partneri koji bi proizvodili za njih, partneri u tehnološkim procesima, ali i zastupnici za hrvatsko tržište koji bi prodavali njihove proizvode.- rekao je Čehok i dodao kako su im dali sve potrebne informacije i kako će pokušati pronaći način da se tvrtke uključe u ono Švicarci trebaju.

O mogućnostima suradnje govorio je i Marcel Thoutberger, vlasnik i direktor prodaje tvrtke Elinter AG.

- Vidjeli smo puno interesantnih tvrtka koji rade u području mehatronike, elektronike i metalopređivačke industrije i želimo internacionalne firme koje su spremne surađivati s nama, a kako će to biti vidjet ćemo nakon prvih sklopljenih poslova - rekao je Thoutberger i dodao kako već neki projekti postoje te da su danas obišli te tvrtke i vidjeli kako rade.

Osim njega, bili su tu još predstavnici nekih tvrtki koji na primjer traže dobavljače tokarskih i glodačkih djelova te tvrtke koje prerađuju fini pleh.

 

 

 

Komentari