potencijalne prilike za gradnju

Potpisan sporazum o suradnji između Tehnološkog parka Varaždin i šangajskog Caohejing Hi-Tech parka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.11.2017. 19:29

Zadnja izmjena: 07.11.2017. 19:29

Proteklog je tjedna u Shaghaiu održana ceremonija potpisivanja Sporazuma o suradnji između Tehnološkog parka Varaždin i šangajskog Caohejing Hi-Tech parka. Ceremonija potpisivanja održana je u sklopu međunarodne radionice o poslovnoj inkubaciji.

Tehnološki park Varaždin predstavljao je pomoćnik direktora, Karlo Kukec dok su svojim sudjelovanjem potporu ovoj suradnji iskazali i član Uprave HAMAGBICRO-a, Boris Guina te nacionalni koordinator projekata EUREKA/Eurostars, Vedran Đidara.

- To je općeniti sporazum i inicijalni korak u jednoj poslovnoj suradnji i čitava radionica koja je trajala tjedan dana služila je kao platforma za određivanje područja suradnje, dok naredni koraci slijede u komunikaciji sa partnerima, konkretno, FOI i Veleučilište su u pitanju - rekao je Kukec.

Napomenuo je kako su prepoznate  prilike za suradnju na tri područja koje se odnose na studentsku razmjena na jednosemestralnoj i dvosemestralnoj razin,.'soft landing' visokotehnološki hrvatskih u Shanghaiu s ciljem proširenja spektra poslovnog modela i razvoja tržišta i ''soft landing' kineskih tvrtki u svrhu pronalaženja visokokvalitenog kadra.

 

Komentari