Potpredsjednik Vlade i ministri na varaždinskom Proinvestu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 06.04.2013. 10:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Nakon Splita i Osijeka, u petak, 5. travnja u Varaždinu je održan treći po redu Proinvest, u sklopu kojeg su ministri u Vladi RH prezentirali mjere koje Vlada poduzima pri pokretanju investicijskog ciklusa i restrukturiranja gospodarstva.

Prezentacije su organizirane kako bi se poduzetnici i čelnici jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave upoznali s prilagodbama zakona i otklanjanju prepreka za što jednostavniju i efikasniju provedbu investicijskih projekata.

Prezentacije su održali potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, zamjenik ministra gospodarstva Alen Leverić, zamjenik ministra financija Boris Lalovac, zamjenik ministra regionalnog razvitka i fondova Europske unije Jakša Puljiz, pomoćnica ministra poljoprivrede Davorka Hajduković te predsjednik uprave Hrvatske banke za obnovu u razvoj Antun Kovačev.

Poduzetnici su su imali priliku saznati sve relevantne informacije o mogućnostima financiranja projekata, detalje kreditnih programa HBOR-a, kao i o programu poticanja poduzetništva obrta i garancije Hrvatske agencije za poticanje malog poduzetništva.

Prije početka Proinvesta, potpredsjednik Vlade i ministri su posjetili tvrtke Hanjes i Gumimpex u Slobodnoj zoni Varaždin.

Komentari