INVESTICIJA OD 50 MILIJUNA EURA

GORNJI KNEGINEC Počinje izgradnja tvornice Argete i otvara se 150 radnih mjesta!

Investicija vrijedi 50 milijuna eura, tvornica će se graditi 15 mjeseci i otvorit će se 150 novih radnih mjesta...
Objavljeno: 22.03.2021. 13:01

Zadnja izmjena: 22.03.2021. 13:36

Foto: Na slici: Goran Kanički, načelnik Općine Gornji Kneginec i Emil Tedeschi, vlasnik Atlantic Grupe

Općina Gornji Kneginec nedavno je donijela odluku o prodaji 41 tisuću kvadrata zemljišta Atlantic Grupi Emila Tedeschija, a od danas je poznato i što će se na tom mjestu proizvoditi.

Atlantic Grupa je na Zagrebačkoj burzi izvjestila kako u Gornjem Knegincu kreće izgradnja modernog proizvodnog pogona brenda „Argeta“, te će biti otvoreno 150 novih radnih mjesta. Riječ o investiciji vrijednoj 50 milijuna eura, koja će se odvijati u nekoliko faza. Novi proizvodni pogon prema planu bi trebao biti pušten u rad u roku od 15 mjeseci od dana ishođenja građevinske dozvole.

— Poslovna zona Kneginec izabrana je za izgradnju nove tvornice na temelju niza kriterija, kao što su geografska povezanost, prometna povezanost i razvijena infrastruktura, dostupnost kvalificirane radne snage, ali i primjena olakšica za skupinu proizvodnih djelatnosti — poručuju iz Atlantica.

— Uvažavajući činjenicu da se radi o investiciji u proizvodnju i temeljem pozitivnih referenci investitora, Općina Gornji Kneginec uspjela je privući Atlantic Grupu i to nas veseli. Svi investitori u proizvodne djelatnosti od posebnog su značaja za našu općinu — poručio je načelnik Općine Gornji Kneginec, Goran Kaniški.

U Knegincu i SAD-u

Atlantic Grupa danas ima dvije suvremene tvornice za proizvodnju Argeta namaza - u slovenskoj Izoli te u Hadžićima u BiH, kao i uslužnu proizvodnju u američkom Harrisburgu za tržišta SAD-a i Kanade. 

Vodeći proizvod

Argeta je prema Nielsenovim podacima vodeća u Europi u kategoriji mesnih pašteta te uvjerljivi broj jedan u Austriji, Švicarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Makedoniji i Kosovu, uz značajno prisustvo i trend rasta u ostalim zemljama EU i svijeta.

Komentari