Povećanje opsega proizvodnje u tvrtki Concors

Objavljeno: 27.07.2011. 14:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Zamjenica župana mr.sc. Blanka Glavica-Ječmenica i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Varaždinske županije Alen Leverić u sklopu redovitog obilaska proizvodnih tvrtki Varaždinske županije, posjetili su tvrtku Consors d.o.o. u Ladanju Donjem, općina Maruševec...

Cilj obilaska je upoznavanje s poslovanjem tvrtke koja se bavi proizvodnjom specijalizirane obuće isključivo za stranog partnera. Na postojećoj lokaciji tvrtka posluje desetak godina i bilježili kontinuirani rast proizvodnje i zaposlenosti. Tvrtka danas ima 214 zaposlenih radnika, od čega većinu čine žene, čak 80 posto.

Zaposlenici su uglavnom iz okolnih mjesta što je od velike važnosti kako za domicilnu općinu Maruševec, tako i za susjedne općine.

Godišnja proizvodnja kreće se na razini 360.000 pari obuće, a kako inozemni poslovni partner planira u skoroj budućnosti i daleko veći obujam prodaje ove vrste obuće, to su vrata za daljnji rast i razvoj ove tvrtke otvorena. Tehnologija proizvodnje je vrlo zahtjevna i traži se visoka kvaliteta izrade u čemu ova tvrtka uspješno udovoljava. Stoga je politika poslovanja usmjerena na ulaganje dobiti u održavanje i unapređenje kvalitete rada i razvoj proizvodnih kapaciteta, pa je tako u tijeku izgradnja hale veličine 2300 metara kvadratnih.

Izgradnjom novih skladišnih i montažnih kapaciteta bit će omogućeno povećanje proizvodnje (rad u dvije smjene), a time i novo zapošljavanje. Činjenica je da je naša regija poznata po kvalitetnoj i marljvoj radnoj snazi, što je respektabilan preduvjet da se ova vrsta proizvodnje ovdje i zadrži.

Kako su ovom prilikom istakli predstavnici tvrtke, u nadolazećem će razdoblju tako postojati potreba za novim zapošljavanjem kvalificirane radne snage – izučenih obućara, a s ciljem podizanja kvalitete i produktivnosti rada. Stoga će i ova tvrtka zajedno sa Županijom i srednjim školama u kampanji upisa u škole proaktivno djelovati te nastojati da se u svojim razmišljanjima oko izbora budućeg zanimanja i škole, učenici zainteresiraju i za zanimanja koja možda nisu toliko atraktivna, no odgovaraju potrebama tržišta rada.

Komentari