Povezivanjem gospodarstva i akademskog sektora do razvoja gospodarstva

Objavljeno: 13.12.2013. 19:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ivana Dreven

U Županijskoj je palači u petak održana prva sjednica Savjeta za gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije.

Savjet je nastao kao nastavak rada županijskog Savjeta za europske integracije, a ima ulogu savjetodavnog radnog tijela županijske skupštine u pitanjima gospodarstva i međuregionalne suradnje.

- Članovi Savjeta su stručnjaci i gospodarstvenici s našeg područja, tako da vjerujem da će oni sa svojim savjetima i sugestijama pridonijeti gospodarskom razvoju Varaždinske županije. Cilj nam je raditi na povezivanju gospodarstva i akademskog sektora, mislim da taj spoj jedini može doprinijeti daljnjem razvoju gospodarstva - rekla je predsjednica Savjeta Marina Klačmer Čalopa.

Na sjednici je, između ostalog, bilo riječi i o aktualnom stanju u gospodarstvu te nezaposlenosti i zapošljavanju.

- Prema aktualnim statističkm pokazateljima koje smo uspjeli prikupiti od Hrvatske gospodarske komore i Zavoda za zapošljavanje, koji nažalost nisu aktualizirani, situacija može biti puno bolja, ona prati trend hrvatskog gospodarstva, iako moram napomenuti da smo po nizu pokazatelja u samom vrhu među županijama prema ostvarenoj dobiti. Čak smo, iako nezaposlenost raste, u vrhu po pokazatelju zaposlenosti - napomenula je M. Klačmer Čalopa.

Kako je spomenuto na sjednici, neki od zadataka Savjeta su savjetovanje županijske Skupštine i jedinica lokalne samouprave u kreiranju politike regionalnog razvoja, pružanje savjeta i potpore lokalnom gospodarstvu te predlaganje suradnje i razmjena iskustava s drugim jedinicama iz regije i drugih europskih država.

Komentari