Povoljniji uvjeti financiranja za lepoglavske poduzetnike

Objavljeno: 31.03.2011. 08:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Grad Lepoglava i Zagrebačka banka potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji na području poticanja razvoja poduzetništva temeljem kojeg poduzetnici i obrtnici s područja Lepoglave biti u mogućnosti realizirati svoje poslovne planove uz povoljnije uvjete financiranja.

Ugovor su predstavili Marijan Škvarić, gradonačelnik Grada Lepoglava i Zagorka Mintas, direktorica Poduzetničkog bankarstva zagrebačke banke za regiju Sjeverna Hrvatska.

Krediti će se odobravati poduzetnicima koji namjeravaju ulagati na području Grada Lepoglave (malim i srednjim trgovačkim društvima, obrtnicima, zadrugama, profitnim ustanovama, fizičkim osobama u slobodnim zanimanjima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima).

Krediti se mogu koristiti za kupnju poljoprivrednog i građevinskog zemljišta te uređenje infrastrukture; kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje poslovnih objekata; nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme; nabavu prijevoznih sredstava u funkciji poduzetništva , uređenje turističkih objekata te za obrtna sredstva.

Grad Lepoglava subvencionirat će kamatnu stopu u visini od 1 postotni poen za uslužne i slične djelatnosti, a 2 postotna poena za proizvodne djelatnosti.

Ovisno o namjeni kredita rok otplate je od 3 do 5 godina , uz mogućnost korištenja počeka od 6 do 12 mjeseci.  Naknada za odobreni kredit iznosit će 1 posto od odobrenog iznosa kredita, pri čemu korisnici kredita koji koriste paket račun 1 ZA SVE za male poduzetnike – model Partner imaju pravo na popust na naknadu od 30 posto ( najviše 5 tisuća kuna).

Ovom suradnjom Grad i Banka zajednički potiču razvoj poduzetništva i daljnji gospodarski razvoj Lepoglave, kao i ukupni razvoj lokalne zajednice.

Izvor i foto: Lepoglava.net

Komentari