ove godine

Direktor Varkoma o nadolazećim projektima: 'Hrvatske vode nikad nisu bile tako izdašne'

Objavljeno: 11.02.2024. 08:46

Zadnja izmjena: 11.02.2024. 08:46

Foto: Arhiva

Pred Gradskom tvrtkom Varkom ove godine nekoliko je važnih projekata, a direktor Bruno Ister u nedavnom intervju za eVaraždin istaknuo je neke od njih.

Naime, riječ je o nizu projekata koji su dobiveni iz programa Hrvatskih voda. Općina Ljubešćica će tako dobiti uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, a Općina Sveti Ilija ulazi u završnu fazu te će biti u potpunosti pokrivena odvodnjom. Uz to, Varkom je dobio i sredstva za izgradnju novih zdenaca.  

- Program Hrvatskih voda već dugo nje bio tako izdašan kao što je ove godine. Osim niza manjih projekata, kojekakve dogradnje i sustava odvodnje i vodovodnih sustava, konačno smo dobili novac za projekt izgradnje dva naša nova zdenca. To je projekt koji smo počeli graditi davnih dana pa je sve to skupa stalo. Želimo povećati sigurnost vodoopskrbe. Imamo puno pitke vode, imamo tri vodocrpilišta. Međutim, želimo imati još veću sigurnost i još dodatnu rezervu, jer nikad ne znamo što se može dogoditi sa bilo kojim od naših vodocrpilišta – zaključuje direktor Varkoma dodajući kako je riječ o izuzetno važnom projektu čiju vrijednost su prepoznale i Hrvatske vode.

Komentari