Predstavljen novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 11.09.2013. 18:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger/VT

Agencija za poljoprivredno zemljište i Varaždinska županija u utorak su u Županijskoj palači organizirale prezentaciju novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Prezentaciju s ciljem ubrzanja raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem, namijenjenu predstavnicima jedinica lokalne samouprave i poljoprivrednicima, održali su Nives Zemljić Poje i Željko Vincek iz Agencije za poljoprivredno zemljište.

- Zakon je donijet u travnju ove godine. Ovu kampanju provodimo upravo iz razloga kako bismo pomogli poljoprivrednicima, da im olakšamo primjenu novog Zakona - rekla je Zemljić Poje, nadodavši kako se od novog Zakona očekuje transparentno, efikasno i ubrzano raspolaganje zemljištem.

Prema programu raspolaganja zemljištem u Varaždinskoj županiji smješteno je gotovo 2600 hektara, a za raspolaganje je preostalo još nešto više od 360 hektara zemljišta. Zemljištem raspolaže Agencija za poljoprivredno zemljište u suradnji s jedinicama lokalne samouprave te zainteresiranim pravnim i fizičkim osobama, i to javnim pozivom i temeljem zahtjeva.

Komentari