Predstavnici Županije idu u Austriju učiti o ruralnom razvoju

Objavljeno: 02.02.2011. 16:12

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: multimedia-stock.com

Peteročlana delegacija Varaždinske Županije sutra kreće na radno studijsko putovanje u regiju Vulkanland savezne države Štajerske u Austriji. Delegaciju će predvoditi pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Dragutin Vincek i direktor AZRA-e Josip Borak.

Putovanje je isplanirano u okviru provođenja projekta DIRECT (Razvoj ruralnih zajednica Varaždinske županije), na kojem su partneri Varaždinska županija i Agencija za razvoj Varaždinske županije (AZRA),

Cilj posjeta je upoznavanje i prijenos najbolje prakse iz područja ruralnog razvoja. U okviru posjeta naša će delegacija u regiji Vulkanland posjetiti brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstava, farme koje se bavi proizvodnjom i preradom mlijeka, vinarije i voćnjake kako bi se upoznali s oblicima tradicionalne proizvodnje uz najmoderniju tehnologiju. Osim toga, delegacija će prisustvovati predavanju Josefa Obera, predstavnika Štajerske pokrajinske Vlade, na temu regionalnog razvoja u regiji Vulkanland te predavanju gradonačelnika Steinza Karla Lenza na temu regionalnog razvoja s fokusom na energetski sektor.

Osnovni cilj projekta jest izraditi strategiju koja će usmjeriti razvoj ruralnih područja Varaždinske županije. Ta strategija će biti osigurati održivi razvoj i poboljšanje životnih standarda u ruralnim područjima Varaždinske županije.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 54 tisuće eura, a Varaždinska županija sufinancira projekt sa 27 tisuća eura.


Komentari