najnoviji podaci hzz-a

Ovo je TOP 10 najtraženijih zanimanja u Varaždinskoj županiji u rujnu

Objavljeno: 13.10.2021. 10:31

Zadnja izmjena: 13.10.2021. 10:31

Foto: Ilustracija

U odnosu na kolovoz, u rujnu je prijavljeno 14,6 posto više radnih mjesta, dok je u odnosu na rujan 2020. godine proteklog mjeseca zaposleno 28,2 posto više osoba.

Prema najnovijim podacima iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Varaždin, najviše je slobodnih radnih mjesta ponovno prijavljeno u sektoru prerađivačke industrije (23,2 posto), zbog velike potrebe za stalnom radnom snagom. Na drugom je mjestu sektor obrazovanja, a na trećem građevinarstvo.

U nastavku pogledajte 10 najtraženijih zanimanja u rujnu 2021. godine:

  1. Radnik na proizvodnoj liniji (m/ž)
  2. Elektroinstalater (m/ž)
  3. Prodavač (m/ž)
  4. Njegovatelj djece (m/ž)
  5. Konobar (m/ž)
  6. Tekstilni radnik (m/ž)
  7. Odgojitelj predškolske djece (m/ž)
  8. Čistač (m/ž)
  9. Strojarski tehničar (m/ž)
  10. Vozač teretnog vozila (m/ž)

Najviše radnika otišlo iz industrije

Iako se svakog mjeseca u Varaždinskoj županiji djelatnosti u prerađivačkoj industriji nalaze pri samom vrhu po broju slobodnih radnih mjesta i zapošljavanju, iz tog je sektora prošlog mjeseca otišlo najviše zaposlenika. Konkretnije, iz prerađivačke je industrije prošlog mjeseca otišlo 532 zaposlenika. Nakon prerađivačke industrije, po broju nezaposlenih osoba prema djelatnosti prethodnog zaposlenja, slijede građevinarstvo te trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala.

U obrazovanju najviše zaposlenih

U rujnu je zaposleno čak 117,2 posto više nego u kolovozu, konkretnije 596 osoba. Od toga je više od polovice (50,6 posto) zaposlenih u sektoru obrazovanja, odnosno 300 osoba.Nakon obrazovanja slijedi prerađivačka industrija te trgovina na veliko i malo; popravak motornih vozila i motocikala.

Komentari