Presečki kupio varaždinski autobusni kolodvor za milijun kuna više

Objavljeno: 08.05.2015. 11:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Kao što su i najavljivali, Presečki Grupa kupila je na današnjoj sedmoj javnoj dražbi autobusni kolodvor Varaždin za 6,5 milijuna kuna, a sam vlasnik grupe Antun Presečki već je najavio izgradnju novog kolodvora.

Nakon šest neuspjelih pokušaja, Autobusni kolodvor u Varaždinu prodan je na sedmoj javnoj dražbi za milijun kuna više nego što mu je bila početna cijena. Današnja javna dražba započela je s početnom cijenom od 5,4 milijuna kuna, a završila je s 6,5 milijuna kuna. Kako je istaknuo Antun Presečki, da bi kupio kolodvor spreman je bio ići do kraja.

- S obzirom na to da je bilo više kupaca koji su licitirali za kolodvor, spreman sam bio ići do kraja s obzirom da sam to i obećao. Sada slijedi pribavljanje građevinskih dozvola i krećemo odmah u izgradnju novog kolodvora, jer je to prijekopotrebno. I dalje ćemo širiti poslovanje na niz drugih djelatnosti - istaknuo je nakon dražbe Antun Presečki i dodao kako će kupiti i kolodvor u Ludbregu te kolodvor u Čakovcu.

Iako je dražba završila kupnjom, stvari nisu išle glatko kao što se to i moglo očekivati s obzirom na dosadašnje dražbe. Naime, zainteresiranih za kupnju je bilo više, a u konačnici je i cijena podignuta za više od milijun kuna. Osim Presečki grupe, za kolodvor su licitirali Rauš d.o.o. Varaždin, Marlex Invest Varaždin, Autotrans Cres i Hudek trans iz Biljevca.

Početna cijena od 5,4 milijuna kuna dizala se za 10 tisuća kuna, a u prvom krugu odustao je Rauš, potom Hudek pa Marlex Invest. Nadmetanje u licitaciji trajalo je oko pola sata između Autotrans Cres i Presečki Grupe.

Posljednju ponudu dao je Autotrans Cres od 6,51 milijun kuna, ali je odustao kada je Presečki podigao na 6,52 milijuna kuna. Sutkinja je odredila rok žalbe od tri dana.

- Zadovoljan sam javnom dražbom i sada slijede daljnja ulaganja i u poslovanje i u sam kolodvor - rekao je Antun Presečki.

Komentari