Presečki preuzeo AP Varaždin, najavio nova ulaganja i korekciju plaće radnicima

galerija-images/presecki ap varazdin

Objavljeno: 24.04.2015. 13:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Presečki grupa u potpunosti je preuzela poslovanje Autobusnog prometa Varaždin, a danas je direktor Presečki grupe i AP Varaždin Antun Presečki novinarima predstavio planove za daljnji rad.

Kako je naglasio Presečki, nakon dugogodišnjeg iskustva i rada u autobusnom prijevozu, širenje poslovanja je dugoročni plan, a u fokusu je bio i AP Varaždin.

- Ostavili smo isti logo, isti naziv tako da se ne mijenja ništa drugo osim vlasništva. Prijevozom se bavim 43 godine, 25. godišnjicu smo imali ove godine. Naš desetogodišnji plan je širenje poslovanja. AP Varaždin bio je uvijek u fokusu kao sjeverozapadni dio Hrvatske da pokrije ovo tržište i mi smo s AP Varaždinom to i napravili - istaknuo je Antun Presečki i dodao kako su preuzeli i agenciju Varaždintours koju će također podići na jednu višu razinu i kojom će upotpuniti svoju ponudu.

Presečki grupa, zajedno s AP-om sada ima 320 autobusa, a u varaždin je iz Nizozemske stiglo devet novih autobusa, dok ih je osam stiglo u Krapinu.

- Poslovanje ćemo širiti i dalje. Otpuštanja zasad neće biti, ali vidjet ćemo kad sve konsolidiramo. Mi ćemo i primati radnu snagu, osobito vozače. Također, ovdje radnici, dakle vozači i radnici u održavanju, imaju izrazito male plaće i tu će zasigurno biti korekcija već od svibnja ove godine - najavio je Presečki.

Namjerava se javiti na natječaj za autobusni kolodvor u Varaždinu s obzirom da bi to upotpunilo cijeli ovaj dio funkcioniranja tvrtke.

- Nadam se da ćemo ga i kupiti, jer je to naš zajednički cilj. Uzeli smo kolodvor u Ivancu, u Novom Marofu, sad smo u pregovorima za Ludbreg i Čakovec, tako da razmišljamo AP Varaždin staviti u funkciju kakva je tvrtka bila prije desetak godina s time da imamo razvojni put širenja poslovanja i unapređenja same tvrtke - rekao je Presečki.

Novim vlasnikom zadovoljni su i sindikati, ali prije svega i radnici jer nije bilo otpuštanja, a svi ugovori su preneseni u novu grupaciju.

- Nakon šest godina neizvjesnosti u stečaju, ova priča je napokon sretno završila zbog toga što je novi vlasnik preuzeo sve radnike iz stečaja, što je oko 400 radnika. Sva su radna mjesta sačuvana, ugovori o radu su preneseni s istim pravima tako da mislimo da bolje nije moglo ispasti - rekao je sindikalist Siniša Miličić.

{gallery}presecki ap varazdin{/gallery}

Komentari