Predsjednik Uprave Fine’sa Grupe član Odbora Akademije Zagrebačke burze i Odbora za mjere zaštite tržišta

Objavljeno: 07.10.2015. 14:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Libor Weiser je ponovno imenovan članom Programskog odbora Akademije Zagrebačke burze. Weiser je ujedno i jedan od sedam članova Odbora za mjere zaštite tržišta koji se bavi disciplinskim mjerama i zaštitom organiziranog tržišta...

Zagrebačka burza d.d. u srpnju je kupila Ljubljansku burzu a trenutno traje dokapitalizacija, kojom namjeravaju prikupiti 15 milijuna kuna koji financiraju preuzimanje. Od svibnja 2010. godine djeluje i Akademija Zagrebačke burze, kojoj je cilj stručnoj i općoj javnosti povećavati financijsku pismenost, te pružati specijalizirana financijska znanja.

Kroz Akademije je do sada prošlo gotovo 4000 pojedinaca, organizirano je više od 240 događanja, a pokrenut je i prvi certificirani program za menadžere za odnose s investitorima, jedinstven u Hrvatskoj i užoj regiji, koji pohađa već treća generacija polaznika. Libor Weiser, koji je i predavač na Akademiji je ponovno imenovan članom Programskog odbora Akademije Zagrebačke burze. Weiser je ujedno i jedan od sedam članova Odbora za mjere zaštite tržišta koji se bavi disciplinskim mjerama i zaštitom organiziranog tržišta. 

U rujnu 2011. godine, Libor Weiser predložen je prvi puta ispred Udruženja brokera pri Hrvatskoj gospodarskoj komori za člana Odbora za mjere zaštite tržišta. Rezultat je to dugogodišnjeg rada te stečenog znanja i iskustva na tržištu kapitala. Weiser je karijeru započeo na varaždinskom tržištu vrijednosnica, gdje je vodio neke od ključnih projekata, kao što su Organizacija javnih dražbi, te uvrštenje svih dioničkih društava na burzu po tadašnjem Zakon o tržištu vrijednosnih papira.

Nakon toga postaje Direktor sektora investicijskog bankarstva u jednoj komercijalnoj banci, gdje je realizirao projekt trgovanja dionicama na stranim tržištima, strukturirao nove proizvode te značajno unaprijedio investicijsko bankarstvo. Približavanjem Europskoj uniji i uvođenjem Financijskih direktiva europske unije (Markets in Financial Instruments Directive) prelazi u Hita-vrijednosnice d.d., implementira navedene direktive, radi na konsolidaciji tržišta kapitala spajanjem niza brokerskih kuća te se bavi uslugama korporativnog financiranja.

Formiranjem Fine'sa Grupe 2012. godine, koja se sastoji od osam članica različitih djelatnosti: financije, investicije, ribarstvo, obućarstvo, eko energija, mnagmenet consulting, postaje njezin Predsjednik uprave. Do sada je realizirao niz spajanja, pripajanja i preuzimanja dioničkih društava, kao i brojna izdanja vrijednosnih papira, komercijalnih zapisa i obveznica. Tako je i ove godine vodio projekt izdavanja trogodišnjih obveznica Fine'se Credos d.d., financijske kompanije, kada je Fine'sa izdala korporativne obveznice u vrijednosti od 46 milijuna kuna (6 mil. €), a koje investitorima nose prinos od 6% godišnje.

Komentari