Prihvaćen projektni prijedlog Agro-turističkog klastera „Lepoglava“

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 11.09.2013. 09:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Udruga Agro-turistički klaster „Lepoglava“ je sredinom mjeseca lipnja aplicirala projektnim prijedlogom naziva „Razvoj novog proizvoda“ na otvoreni javni poziv Ministarstva poduzetništva i obrta za aktivnost A5 Jačanje poslovne konkuretnosti klastera Poduzetničkog impulsa za 2013. godinu.

Početkom rujna rezultati natječaja pokazali su da je klaster kvalitetom svoje ideje, koja je prihvaćena, uspio ostvariti novčani poticaj u iznosu nešto većem od 65.000,00 kn.

Iz razloga što tradicijski proizvodi i suveniri imaju ograničeno mjesto na tržištu, članovi ATK „Lepoglava“ teško mogu samostalno uspjeti u nastojanjima da njihovi proizvodi postanu konkurentniji i prepoznatljivi.

Temeljem dosadašnjih iskustava, javlja se potreba za prilagodbom proizvoda prema kretanjima na tržištu. Ovim projektom omogućit će se kreiranje zajedničkog i prepoznatljivog identiteta kroz povezivanje proizvoda koji predstavljaju cjelokupnost ponude članova ATK „Lepoglava“.

Kroz te novokreirane proizvode učvrstit će se pozicija pojedinačnih članova na tržištu što će utjecati na proširenje njihovog proizvodnog asortimana, a ujedno će osigurati i njihovu produktivnost te prepoznatljivost na tržištu.

U okviru projekta će između ostalog biti izrađen katalog proizvoda članica u tiskanom obliku, kao i web katalog proizvoda članica, što će omogućiti nove oblike promocije i oglašavanja te promociju putem kanala na Internetu koja je danas uobičajen i jedan od najvažnijih oblika komunikacije s potencijalnim potrošačima.

Komentari