Programe strukovnih škola uskladiti sa zahtjevima tržišta rada

Objavljeno: 18.05.2011. 12:17

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Uskladiti obrazovne programe strukovnih škola sa zahtjevima tržišta rada, cilj je projekta ECHO koji je predstavljen na konferenciji za medije u Srednjoj školi Ivanec.

Projekt financira Europska unija, a provodi se u sklopu IV. komponente IPA-e - Razvoj ljudskih potencijala.

U sklopu projekta u ivanečkoj srednjoj školi održan je i prvi od četiri okrugla stola na kojima se izrađuje metodologija usklađivanja programa strukovnih škola s tržištem rada. Na tome zajedno s projektnim partnerima rade stručnjaci s instituta Ivo Pilar: dr. Toni Babarović i dr. Andreja Brajša Žganec.

Ivanečki poslodavci su na seminaru, također održanom u školi, upoznati s načinom na koji se mogu uključiti u projekt. Oni mogu preko web stranice projekta www.echo.com.hr ispuniti upitnik. Za to im je potrebna lozinka koju će zatražiti od Zavoda za zapošljavanje.

Podaci iz upitnika neophodni su za ostvarenje cilja ovoga projekta koji su poslodavci ocijenili odličnim i izjasnili se da je usklađivanje obrazovnih programa s tržištem rada nužnost.

Projekt ECHO (Usklađivanje obrazovanja i karijere) završit će krajem studenoga ove godine kada će biti izrađena metodologija i jedan pilot kurikulum usklađen sa zahtjevima tržišta rada.

Na projektu kao partneri surađuju po jedna škola iz Dubrovnika, Rijeke, Maribora, ivanečka srednja škola, Gospodarska škola Varaždin te varaždinski Zavod za zapošljavanje.

Komentari