Danas u Županijskoj komori seminar o halal proizvodima

Objavljeno: 23.03.2011. 09:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: en.wikipedia.org

HGK-Županijska komora Varaždin u suradnji sa Centrom za certificiranje halal kvalitete organizira seminar na temu „Certificiranje halal kvalitete“

Danas, 23. ožujka u 11 sati u prostorijama HGK-Županijske komore Varaždin zakazano je predavanje na temu "Certificiranje halal kvalitete".

Inače, kako piše portal poduzetnistvo.org, halal proizvodi postali su pravi izvozni hit!

Halal proizvodi napravljenu su u skladu s islamskim propisima, a hrvatske tvrtke sve više proizvode takvu hranu, želeći iskoristiti ogroman poslovni potencijal tržišta halal proizvoda.

Prehrambeni proizvodi u skladu sa šerijatskim zakonom nose znak 'halal' koji jamči da dotična hrana ne sadrži za muslimane zabranjene tvari, prije svega svinjetinu, alkohol i GMO hranu.

Tržište halala je jedno od najperspektivnijih tržišta te se dijeli na; regionalno tržište: Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Makedonija...; tržište EU: Francuska, Velika Britanija, Njemačka...; arapsko-islamsko tržište: bogate zemlja kao Katar, Kuvajt, UAE, Saudijska Arabija…

Trenutno se svjetsko halal tržište procjenjuje na 635 milijardi dolara i unatoč globalnoj krizi poraslo je u zadnjim godinama za 40%.

Seminar će voditi predstavnici Centra za certificiranje halal kvalitete iz Zagreba, a predviđena je i degustacija nekih proizvoda koji nose oznaku halal kvalitete.

Više informacija potražite na stranicama Županijske komore Varaždin.



Komentari